DOLUNAY’LA ÖZÜNE YOLCULUK

Can konağını aramadaysan, cansın; bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin, bir damla su arıyorsan susun, zulmün peşindeysen zalimsin, aşkı arıyorsan aşıksın, Gönlün neye kapılmışsa O’sun sen. Şu nükteyi biliyorsan, işi biliyorsun demektir.  Mevlana

Ay’ın ışığı gecenin karanlığını aydınlatır. Dolunay olduğunda bu aydınlık en üst boyuta ulaşır. Duygusal gelgitler yaşanabilir, hem negatif hem de pozitif anlamda duyguların yoğun olduğu bir zaman dilimidir. Gerginlik hissedebileceğin bu süreçte, olumsuz düşüncelere kapıldığını fark ettiğin anlarda hemen niyetlerine odaklan. Yeter ki niyet et ve uygula. Sembolik ve oldukça etkili olan bu küçük adımı at. Unutma, hayat sembolik hareketleri sever.

GEÇMİŞİ BIRAKMA UYGULAMASI

Geminin içindeki su, gemiyi batırır. Geminin altındaki suysa, gemiye arka olur. Mevlana

İnsanın özü sevgidir. Bunun dışında herhangi bir duygu yüklendiğinde otomatik dışarı atmak isteyecektir. Dolunay da arınmak için ideal bir zamandır. Fark etmeden yüklendiğin her türlü olumsuz duyguyu kolaylıkla bırakarak Ay’ın ışığıyla arınabilirsin. Bunun için öncelikle kendine sakince düşünebileceğin bir zaman dilimi ayır. Şimdi zamanda biraz geri sarıp yaşadığın olumsuz anları hatırlamaya çalış. Kısa bir süre için bunlara odaklan ve düşün. Sadece düşünmekle kalmayıp bir yandan da aklına gelen her şeyi bir kağıda yazmaya başla. Bir süre sonra sen farkında olmasan da kalemin akmaya başlayacak. Bu sayede en derindeki duyguların da gün ışığına çıkarak şifa bulacak. Yazıyla terapi, çok özel iyileştirici bir güce sahiptir. Yazmayı bitirdikten sonra yazdıklarını sesli olarak oku. Ateşin yakıp yok eden enerjisini kullanarak kağıdı yak ve yok olduğunu gör. Yapmış olduğun bu çalışmayla beraber sevgi haricinde yüklendiğin tüm olumsuz duyguların hayatından tamamen gittiğini düşünerek hafifle ve özgürleş.

O dağa bir kuş kondu, sonra da uçup gitti. Bak da gör, o dağda ne bir fazlalık var ne bir eksilme.  Mevlana

Dilara Eda Gürsoy

Astrology Loadstar